Стоян Пасев. Вече съм го предложил на Националният оперативен щаб. Водени

...
Стоян Пасев. Вече съм го предложил на Националният оперативен щаб. Водени
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Военноморска болница във Варна е първият ни резервен вариант за настаняване на болни с коронавирус

 Стоян Пасев. 

" Вече съм го предложил на Националният действен щаб. Водени са диалози с проф. Въжаров, шеф на болничното заведение. На деветия етаж сега се построява интензивно поделение, отделя се за интензивно инфекциозно поделение, т.е. единствено за хора с ковид. При нужда първо там ще използваме базата. Тази болница е по-удобна, има и здравно обслужване, личен състав. Всички там са си на мястото. Това е вид надалеч преди полевата болница в Спортна зала, където тези дни се придвижват кревати и ще бъде разиграно обучение. Във Военноморска болница има инсталация.

Всички лечебни заведения ще би трябвало да пригодят по един етаж, чакаме го като публично предписание от Националният щаб. Всяко здравно заведение е с друг принципал, само че това няма значение. Ние също можем да вземем такова решение на локалния щаб и да бъде спуснато предписание за всяко едно здравно заведение, единствено нека не се постанова. Всичко се прави с превантивна цел, още веднъж го наблягам! ", сподели Стоян Пасев. 

" Не сме имали нужните благоприятни условия и съоръжение досега, в никакъв случай не сме били Инфекциозна клиника. Когато ръководителя на Националният спешен щаб ген. Мутавчийски разпореди, нещата ще се случат ", съобщи за медията ни началникът на здравното заведение полк. проф. доктор Ивайло Въжаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР